Moja zgodba

Barvanje las z naravnimi barvami

Lase si barvam res že zelo dolgo, in najprej je bila moja izbira blond barva. Vmes sem imela tudi samo pramena, pa enkrat sem imela obdobje, da sem se pobarvala na rdeče.

Kakšne kakovosti in kvalitete so barve bile, seveda sploh ni vprašanje. Mislim, da 25 let nazaj niti ni bilo naravnih barv, razen kane. In, če si se barval na blond, je bil potreben tudi 12% vodikov peroksid. Tako, da so bili lasje po vsakem barvanju še bolj uničeni. Barve so vsebovale tudi amonijak, in veliko kemičnih stvari. V bistvu se takrat s tem nisem nikoli ukvarjala. Važno, da je barva dobro prijela, in, da ni bilo rdečega tona las.

Zadnja leta pa sem se odločila, da želim biti bolj lokalna, in sem uporabljala barvo od Subrine. To je slovensko podjetje, z kar veliko tradicijo. Barve Subrina Butter Colour ne vsebujejo amonijaka, še vedno pa imajo veliko vodikovega peroksida. Vsebujejo tudi olja za nego las med barvanjem. In tudi barva je kar solidna. Ne smrdi, neguje in barva. Vseeno pa poškoduje lasišče, ker je toliko % peroksida.

Na začetku poletja sem na facebooku zasledila, da slovensko podjetje Naturavit iz Nove Gorice išče ambasadorke, ki bi promovirale nov odtenek barve za lase Respect. Podjetje Naturavit je v slovenskem prostoru prisotno že 30 let, vsi izdelki pa so naravni in proizvedeni lokalno. Tako malo za hec sem se prijavila, in so me izbrali.

Po pošti sem domov dobila njihovo barvo za lase Respect R 111, to je odtenek srebrno platinasta blond. Ker sem bila nedavno pobarvana, sem izdelek uporabila prejšnji vikend. Priprave so verjetno povsod enake, v aplikator sem iztisnila barvo, dobro premešala in nanesla najprej na narastek. Po 30 minutah sem prekrila še ostalo dolžino las. Po dobrih 10 minutah sem si barvo izprala in nanesla balzam. Balzam sem pustila par minut na lasišču in ga nato izprala. Lasje so bili mehki in dišeči. In, ker ni bilo značilnega vonja po amonijaku, tudi neprijetnega vonja ni bilo, predvsem pa sem ohranila lasišče brez drobnih ranic, ki sem jih ponavadi dobila po drugih barvah.

Ko so se lasje posušili, se je videlo, da se je tudi odtenek las spremenil. Narastek se res ni pobarval tako močno, ampak jaz sem zadovoljna z rezultatom. Las je ostal prožen, in se ne cepi. Barva Respect je naravna, veganska (ni testirana na živalih), s pomočjo rastlinskih izvlečkov pa obarva in ščiti lase. Več o barvi si lahko preberete tukaj https://www.naturavit.net/product/respect-r111-srebrno-platinasto-blond/

Ta mesec pa so izdelki še dodatno znižani, s kodo respect111 vam v spletni trgovini ponujajo 15% popust.

Kar se tiče cene, je čisto solidna, napram vsem ostalim barvam za lase. Na izbiro imate kar nekaj odtenkov, tako, da se lahko odločite, kaj bi vam najbolj ustrezalo. Podjetje Naturavit prodaja tudi ostalo lasno kozmetiko, in seveda tudi ostalo kozmetiko, ki jo potrebujemo za nego telesa.

Barvo bom vsekakor še naprej uporabljala, saj daje lep odtenek, in obenem tudi neguje lase.

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja