Zahod
Potovanja

Baška in pot domov

Zdaj sem sicer že doma, ampak obljuba dela dolg.

Zadnji dan na Krku sem preživela v Baški. Tja sem se odpeljala z avtobusom. Kljub 10 km razlike od Punata, smo se vozili pol ure. Najprej sem se odpravila na hribček s cerkvijo, odkoder je prelep razgled na Baško in oddaljene otočke. Zraven tega mi je bilo naklonjeno še vreme, in zares je bil prekrasen razgled. Pogled na levo mi je razkril celino z Velebitom v ozadju, ob vznožju pa so se videle miniaturne hišice Senja. Naravnost pred menoj se je iz morja dvigal otok Prvić, bolj gorat in tudi neposeljen. Na desni se mi je oko ustavilo na rtu Baške. Zadaj se je videl še delček Grgurja in Raba. Človek se mora samo ustaviti, in pogledati s srcem in očmi.

Po sestopu nazaj na obalo, sem poiskala nekaj za pod zob. In, ker se morske hrane ne naveličam, je bila spet na jedilniku. Po kosilu je sledil še sprehod skozi Baško. Nato pa spet na avtobus in via Punat. Ker je bil to moj zadnji dan, sem spakirala in odšla na obalo pogledat in poslikat zadnji sončni zahod.

V ponedeljek sem šla domov, po pol urni zamudi smo prispeli na Reko, kjer me je že čakal vlak do Ljubljane. Vlak je bil točen, potovanje znosno. Je pa res, da človek že kar malo komaj čaka, da pride domov.

Sem pa ugotovila, da si želim bolj raznolik dopust, ker zelo rada raziskujem nove kraje. Sicer zaenkrat še ne načrtujem dopusta za naslednje leto, bom pa vsekakor delala na tem, da si uresničim željo.

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja