Živali

In prišel je Felix

Mačke so moje najljubše živali. Tigrasta muca Nejša je pri naju že skoraj 5 let.  Je mirna in razvajena gospodična. Rada je in spi. Pa tudi crklja se rada.

Konec avgusta pa je k nam prišel še Felix. Star je bil okrog 4 mesece. Je pravo nasprotje Nejši. Zelo radoveden in iskriv karakter ima. V vse vtakne svoj mali nosek. Starejša muca ga še ni popolnoma sprejela. Oziroma, mu kaže, da je ona glavna. Se skupaj poigrata, vendar, dokler je po njeno je vse v redu. Ko pa ni, začne pihati in renčati. In čeprav je on bolj flegma in igriv, ima vseeno rešpekt do nje. Jesta skupaj, vsak iz svoje posode, čeprav se včasih ne znata zmeniti katera je od katerega. Pijeta iz iste posode. Tudi wc uporabljata isti. Sta pa zanimiva, nikomur nič ne uide kaj počne drugi. Velikokrat tudi na wc stražita oba. Spita ne skupaj, lahko pa drug ob drugem s par centimetri razlike. Zanimivo ju je opazovati.

So pa mačke zanimive same po sebi in njihov način dojemanja življenja. Jejo, spijo, se negujejo, crkljajo. Nikamor se jim ne mudi, razen, ko dobijo hrano. Takrat vklopijo pogon na vse štiri, da niso za kaj prikrajšane.

Dan pri nas poteka tako, zjutraj ponavadi jaz vstanem prva, in oba mačka gresta z menoj v kopalnico. Potem gremo v kuhinjo, kjer že vesta, da se bo jedlo. Dobita konzervo ali brikete. Jesta, kot, da že cel mesec nista ničesar. Res sta požrešna. Mogoče tudi zato, ker sta dva. Dokler je bila mačka sama, se ni nikoli drenjala okoli posode, ampak je lepo počakala, da je dobila hrano. Zdaj pa je seveda v igri tekmovalnost in ljubosumje. Felix prvi mesec ni skoraj nič spal, bil je kar precej naporen. Ker imava doma Bachove kapljice, sva mu dalo kapljico po potrebi. Beri takrat, ko je bil res nemogoč. Počasi se je umiril. Ne vem, ali od kapljic, ali od tega, da je starejši in se počasi umirja. Zdaj, po več, kot dveh mesecih bivanja pri nas, se je zelo umiril, in tudi veliko spi. Tako, da podnevi ju velikokrat najdeš na sedežni, postelji ali kakšnem stolu, kjer spita spanje pravičnega. Se pa tudi zbudita, in takrat pride na vrsto igro. Zvečer, ko se luči ugasnejo, prideta spat ali k meni, ali Žanu.

Brez mačk si ne prestavljam življenja, saj ne, da so prijazna in čuteča bitja, tudi zdravilci so.

Podobne objave

2 Comments

  1. Čudovit zapis in moram priznati,da sem dobila željo po tem ,da bi si nabavila mačko ❤ 🙏😇 hvala,ker sem te danes z razlogom sla brat. Mislim,da je ta mali felix samo rabil čas in potrpljenje,da je velika domača mačka uvidela,da ji ni grožnja in ne bo prevzel njenega mesta,ampak potrebuje ljubezen kot vsi mi-vsa živa bitja. Mačka je lahko vesela in srečna,da je prišla v novi dom nova duša, ki je prinesla veselje in igrivost.

    Hvala in lep čaroben dan❤😇🙏

    1. Me veseli, če sem koga navdahnila, da si omisli domačo žival. Pa ne samo mačka, tudi druge. A veš, da mi je podobno rekla še ena kolegica. Ko sem pojamrala, kako je Felix nevzgojen in divji, mi je rekla, :a bi rada, da ga imaš kot daljinec, ko ti gre na živce, ga ugasneš:? Seveda sva se kasneje pogovorili, in sem jo vprašala, če mu lahko dam Bachove kapljice. Ona jih tudi izdeluje, zato mi je nasvet dala iz prve roke. Ne vem, ali so ga kapljice umirile, ali pa smo se umirili vsi skupaj, in je mucek zdaj čisto drugačen. Seveda je še vedno igriv in divji, ampak saj je mladič. In od moje mačke se razlikujeta po temperamentu. Ona je umirjena, on malo bolj divji. V bistvu je v našo sredino prinesel igrivost in veliko ljubezni. Z muco sta sicer še na distanci, še vedno mu da vedeti, da je glavna, in tudi malo ljubosumna, ampak na dolgi rok se ne rabita ničesar bati, ljubezni je za vse dovolj. Felix je res ena posebna duša, ki nam je vsem prinesla novo upanje za nove začetke. Zato, priporočam, nabavi si mačko, ali katero drugo žival. Živali nas učijo brezpogojne ljubezni. Pa še zdravilke so.

      Hvala tebi za lep komentar, in enako tudi tebi lep dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja