Kakršnokoli obilje v življenju
Duhovnost

Kako v življenje privabiti kakršnokoli obilje

Verjetno se sprašujete kaj to sploh je obilje?
Nekako 3/4 ljudem prvo pride na misel denar. Tudi denar je obilje, bolj pravilno pa bi temu rekli kreativna energija. Včasih je veljala blagovna izmenjava. Potem so ustvarili denar. Ta čarobni papir nam včasih predstavlja prave preglavice. Nikoli ga ni dovolj, oziroma še slabše, naučeni smo, da moramo garati za njega, se odrekati, da ga je težko prislužiti. V resnici pa je lahko ravno obratno, če tisto, kar radi delamo, počnemo z veseljem, bo tudi tega čarobnega papirja dovolj.

Obilje pa ni samo denar, je tudi veselje, sreča, ljubezen, in katerokoli drugo čustvo. Velja tudi v obratni smeri, nesreča, sovraštvo, nemir. In zakon privlačnosti nas uči, da imamo dovolj tistega, kar privlačimo s svojo vibracijo. Naša vibracija pa je skupek naših misli in občutij. Torej, kar misliš in ob tem občutiš, to ti Vesolje dostavi. To je vsa znanost duhovnosti.

Torej privlačite lepe stvari in odnose, da vam bo lepo. Problem je, da smo v otroštvu dobili prepričanja, ki so nam jih vcepili starši in družba. Ampak, prosim, tukaj ne obsojamo, samo povemo. Kajti naši starši in drugi so nam vcepili samo tisto, kar so se sami naučili, in v dobri veri, da delajo prav, dali nam naprej. Saj vsi vemo, da svojim otrokom želimo vse najboljše, in jim ne bi nikoli, niti v sanjah želeli slabo. Ko pa odrastemo, vzamemo življenje v svoje roke. Postanemo odgovorni zase. Takrat lahko začnemo spreminjati vzorce in navade. In to ne moremo narediti iz danes na jutri. Proces traja leta in leta, in tudi ko nekaj rešimo, se takoj pojavi nekaj drugega za razčistiti. Kot radi rečemo, učimo se do smrti. In kot rečeno, izogibajmo se sodbam, ker krivde ni. Prevzemimo pa odgovornost za svoje življenje. Kajti, kar nas moti na drugih, moramo razčistiti pri sebi.

Ogledala so tudi zelo zanimiva tema. Pred 10 leti sem prvič slišala za ogledala na predavanju Dobre vile Maje. Ni mi bilo jasno kaj zdaj to pomeni. Takrat sem ravno zaključila eno neprijetno razmerje, kjer je bivši partner pil. In, ker sem dobesedno vzela ta ogledala, sem mislila, da to pomeni, da jaz enako delam kot on. Ampak jaz nisem pila. Šele kasneje čez pogovore in knjige Maje Debevc, sem spoznala kaj to pravzaprav pomeni. Seveda je on pil, jaz pa nisem. Ampak moje ogledalo je bil, ker sem dopuščala takšen nespoštljiv odnos. Odgovornost za njegovo pitje in obnašanja nosi on, jaz nosim odgovornost, ker sem dopuščala nespoštovanje do sebe. Ker se nisem imela rada in se nisem spoštovala. Danes česa podobnega niti v sanjah ne bi več dovolila. Zdaj vem, da me je tisti odnos učil, naj se postavim na prvo mesto in se začnem imeti rada. Da ni bil samo alkohol, bilo je tudi varanje. In, da povem, da se nisem poslušala, ker že na prvem zmenku je malo preveč popil, in mi je intuicija lepo govorila, tole je očitno preveč, ampak se nisem poslušala. Potem sva vseeno bila skupaj, in nekajkrat šla narazen, in seveda takoj spet nazaj. Šel se je zdraviti odvisnosti od alkohola, ampak je po zdravljenju takoj začel piti nazaj. Mislim, da sem po dobrem mesecu naredila konec. Res, da je bilo težko, ampak v takšnem odnosu ne moreš normalno funkcionirati. Bil pa je izkušnja zame. In, če do takrat nisem vedela, kaj si želim v odnosu, zdaj zagotovo vem.

Zadnje štiri tedne pa smo imeli z Dobro vilo Majo predavanje z naslovom Priklic obilja. Dotaknili smo se denarja, kot kreativne energije, malo smo skočili v vlogo žrtve, delali na samopodobi in lastni vrednosti. Ugotovili smo, da imamo več odvisnosti, recimo od odnosov, drame, strahu. Z voljo in vztrajnostjo se lahko marsikaj reši. In, ko osvojimo eno znanje, se ne pozabimo pohvaliti. To krepi tudi naše samospoštovanje in samopodobo. Seveda pridejo trenutki, ko smo v negativi. Naučimo se takoj obrniti fokus na pozitivno . Bistvo je, da se slišimo, da smo negativni. Takoj se ustavimo in si to priznamo. Ko se slišimo, moramo spremeniti misli v pozitivno. Iz tega gremo na občutje. Priznam, tole zadnje mi še vedno dela težave. Ampak vem, da z vajo mi lahko uspe. Všeč mi je, in tudi zelo občudujem to, ko Maja sama pravi, da nismo popolni, in, da se vsi lahko tega naučimo.

Danes smo imeli tudi predavanje v živo. Zame je to vedno poseben dogodek. To ni samo predavanje, kjer se nekaj na hitro pove, in gre domov. To je proces. Ko Maja začne govoriti, se čas ustavi a hkrati neverjetno hitro mineva. Poda nam točno tiste informacije, ki jih potrebujemo. To ni govor, ker pač mora biti, ampak je nabit s čustvi. Lahko se smeješ, lahko se jočeš, vse je dovoljeno. Lahko izraziš čustva, lahko kaj vprašaš. In vedno izveš kaj novega in poglobljenega. Seveda pa je potem na nas, kako bomo te informacije uporabili. Oziroma kaj od tega bomo vzeli za svoje. Bila nas je mala skupina, s podobnimi mislimi in predelovanjem lekcij. Sem pa bila zelo presenečena, ker je bilo veliko mlajših punc, ki z resnično zagnanostjo delajo na sebi, in da ne pozabim treh mušketirjev, vse pohvale tudi njim. Pa tudi nam, malo starejšim seveda tudi. Vsak, ki je pripravljen delati na sebi, je vreden vsega spoštovanja. Kajti le tako bomo dvignili kolektivno zavest in pomagali pri prebujanju drugih. Posebna zahvala pa gre Maji, ki nas vodi in usmerja, in nam vsak trenutek daje prave informacije. V čast mi je, da jo poznam, ker je en velik pozitivček. Želim, da bo napisala še veliko knjig, prebudila veliko ljudi in nadaljevala s svojim poslanstvom.

In za konec, kot Maja vedno reče, citiram; radi se imejte, sebe in druge, pogovarjajte se, predvsem pa iščite prave informacije.

In ne pozabite, Mali princ je rekel; Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

 

 

 

Podobne objave

2 Comments

  1. Kaj češ, vedno upaš… pa se osmoliš… pa spet in spet… Ljudje smo “čudne sorte bitja”. Imamo se za pametne, pa smo precej bolj “bogi”… Zadnji stavek pa itak zmaga 🙂

  2. Mogoče je problem, ker preveč “razmišljamo”, namesto, da bi pustili, da gre stvar sama naprej, ali kot rečemo s tokom. Preveč pričakujemo, zato smo potem razočarani, ker želenega ni, ali se ni uresničilo tako, kot smo si zamislili. Dajmo pričakovanja na stran, in pustimo, da stvar steče. Ker smo kreatorji svojega življenja, moramo samim sebi zaupati. Kreiramo pa vedno z našimi mislimi in občutki. In, če razmišljamo pozitivno in se ob tem tudi dobro počutimo, ponavadi stvari stečejo same od sebe. Ko pa smo v negativi, privlačimo še več negativnega. Evo, primer, če govoriš, da si brez denarja, boš brez denarja, če govoriš, da si bolan, si samo še bolj bolan. Vesolje, Bog ali kakorkoli že to imenuješ, nam dostavi ravno tisto, kar si želimo. Ja, vem, zdaj jih bo mnogo reklo, kdo pa si želi slabo? Ampak, če bi ljudje nadzorovali svoje misli in občutja bi kmalu videli, da smo veliko več časa v negativi, kot pozitivi. Zato tudi je takšen kaos.
    Preveč se tudi obremenjujemo z zunanjim svetom, so stvari, ki jih mi ne bomo rešili. Dajmo najprej poskrbeti zase, pa prosim ne razumeti to kot egoistično, ampak s tem namenom, da imamo najprej radi sebe, potem bomo imeli tudi druge, in drugi nas. In tudi nismo odgovorni za druge, ampak samo zase. Seveda ne rabim poudarjati, da tudi za otroke, dokler so majhni. Nismo pa odgovorni za nobene druge ljudi.
    Preberi si Zakon privlačnosti, zelo dobra knjiga.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja