Duhovnost

Kar zadeva moralo, vem le to, da je moralno tisto, po čemer se počutiš dobro, in nemoralno, po čemer se počutiš slabo.

Kar zadeva moralo, vem le to, da je moralno tisto, po čemer se počutiš dobro, in nemoralno, po čemer se počutiš slabo. (Ernest Hemingway)

Bi lahko rekla, da je morala v zadnjem letu in pol nekam odšla. Ali pa je nikoli pretirano veliko ni bilo. Globje ko tonemo, bolj se razodeva vse kar smo. To je konec koncev super novica. Maske padajo, in smo tisto, kar smo. Ne potrebujemo več igrati in se skrivati za nečem, kar nismo. In še nekaj, kar je nekaterim moralno, drugim ni. Stvar percepcije. In nič ni tako, kot je videti na prvi pogled. Vedno je treba pogledati širše in globje. In zraven še marsikaj upoštevati. Kakšna je naša morala in načela? Takšna, kot si jih dovolimo. Lahko seveda rečemo, da je vse prav, in hkrati narobe. Kar seveda drži. Vsi gledamo s svojega zornega kota, in vsi vidimo drugače. A bistvo je vseeno eno. Je potreba po obsojanju? Seveda ni. Če sodiš, ti bo sojeno. Tako preprosto je to. Seveda je prav, da argumentiraš svojo resnico, da stojiš za svojimi besedami. Prav pa je tudi, da spoštuješ drugo resnico, ki se morda razlikuje od tvoje. Pot je v zavedanju in dopuščanju. Ker trenutno živimo v 3 realnostih, vsak vidi samo svojo.

Torej, da povzamem, če ti tisto, kar počneš, prinaša veselje, srečo in povezanost, se ob tem vsekakor počutiš dobro. Če pa ti tisto, kar počneš, prinaša žalost, razdvojenost, potem ti to zagotovo vsaj na dolgi rok ne prinaša zadovoljstva. Kako spremeniti stvari, da bomo srečni in zadovoljni? Potrebno se je posvetiti sebi, delati na sebi, spremeniti vzorce in prepričanja. Uspeh zagotovljen. Res pa je, da tega ne moremo spremeniti v enem dnevu, verjetno tudi ne v enem mesecu. Potrebna so leta dela na sebi, da dojamemo stvari. Se splača? Absolutno se, ker delamo sebi res nekaj dobrega. In tudi vsem ostalim. Bodi sprememba, ki jo želiš videti, in posledično se bodo spremenili tudi drugi. Ali pa bodo nekateri preprosto odšli iz tvojega življenja, in prišli novi ljudje. Vse je v vibraciji in energiji, ki jo oddajamo. In vedno je vse tako, kot mora biti. Vedno smo v pravem času, na pravem mestu, s pravimi ljudmi.

Želim vam lepo poletje, spočijte si, naberite novih moči. Baje bo jesen in zima pestra. Vse bo točno tako, kot si bomo naredili in dovolili.

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja