Moja zgodba

Kozmetika, čistila, eterična olja

Že dolgo se nisem nič oglasila. Kako ste kaj?

Za danes sem se odločila, da bom pisala o kozmetiki, ki jo uporabljamo doma. Kakšne kriterije imate pri nakupu? Gledate samo, da je v akciji, ker je to pač potrošno blago? Ali ste morda bolj osveščeni in se odločate za nakup izdelkov, ki so veganski in niso testirani na živalih. Vem, da marsikdo od vas pomisli, da so te zadeve dražje, kot ostale. Odvisno od znamke, ki jo kupite. Res nekatera podjetja zelo zasolijo svoje cene, in se potem človek včasih vpraša, ali so res tako naravovarstveno naravnani, ali jim je le do dobička. Ravno tako to velja tudi za čistila. Ene cene izdelkov gredo v nebo, ene pa so čiste normalne, da včasih človek kar podvomi, če je res, kar oglašujejo.

Dolga leta nazaj sem kozmetiko in čistila kupovala v Mullerju. So konkurenčni in imajo originalne izdelke. Imajo vse vrste blaga, od navadnih do veganskih, in tudi prilagojene cene. V Muller še zdaj velikokrat zavijem. Kozmetiko pa bolj ali manj naročam pri Oriflame, včasih sem jo tudi pri Avonu. Pri slednjem že več kot 1 leto ne naročam več, in nisem več članica. Namreč, ugotovila sem, da porabim precej denarja in kar malo nenadzorovano kupujem, tudi česar sploh ne rabim. Če je pa v akciji. Tako, sem lani prekinila z Avonom. Enako bom letos naredila z Oriflamom. Tukaj je celo članarina, in precej visoka poštnina, če izdelek naročiš domov, če ga naročiš v njihov center, je malo manjša. In, če to poštnino in članarino letno seštejem, bi s tem denarjem pokrila vsaj 5 mesecev nakupa kozmetike in čistil. Tako, da se te kataloške prodaje v sami osnovi zelo drage, razen seveda za tiste, ki od tega živijo. Jaz žal nisem pridobivala novih članov, pa tudi nisem imela strank, katerim bi to prodajala. Kajti v katalogu sta dve ceni, članska in nečlanska. Članska cena ponuja še dodaten popust. Tako, da če se kdo s tem profesionalno ukvarja, lahko lepo zasluži. Jaz žal nisem za to. Sploh pa nimam vesti koga prepričevati v nakup izdelkov, ki jih še sama ne bi kupila. Teh kataloških prodaj je cel kup, poleg zgoraj omenjenih še Faberlic in Farmasi. Te jaz poznam, gotovo pa so še kakšne druge. Kar je edina velika prednost teh nakupov, da pogledaš katalog, naročiš, plačaš in čakaš na poštarja, da prinese paket. Vsekakor je prednost, je pa tudi past, kot sem že zgoraj omenila, da nimaš meje pri naročilu. Pa, da še omenim, ne Avon, ne Oriflame nista veganska in oba testirata na živalih.

Je pa kozmetika Afrodita prijazna okolju, uporabljajo naravne sestavine, in tudi cene so solidne. Tako, da bom v bodoče uporabljala to kozmetiko, verjetno pa tudi kakšno drugo. Je pa še ena prednost, ta kozmetika je slovenska, torej bom podpirala slovensko podjetje.

Tudi čistila sem včasih naročila pri Okay, kjer so res veganska, ampak žal zame predraga. Tudi Frosch čistila so prijazna do okolja, in nenazadnje tudi denarnice. Se mi zdi, da so najbolj cenovno dostopna. Zadnja leta tudi veliko uporabljam eterična olja. Tudi tukaj je kar nekaj znamk, in pa seveda zelo različne cene. Skoraj avtomatsko smo programirani, da je najdražje tudi najboljše. Kar pa seveda mnogokrat ne drži. Seveda sem najprej slišala za Doterra, ki imajo zelo zasoljene cene. Če vprašaš za nasvet, kako olja uporabiti, in katera olja so najboljša, se bo javilo cel kup doterrovk, ki bodo trdile, da so ta najboljša. Seveda mnogi ne vejo, da za tem stoji MLM, mrežni marketing po domače. In tiste, ki prodajajo Doterro zelo dobro zaslužijo. Se pa potem vprašam, ali so olja res tako kvalitetna, kot jih hvalijo, ali za tem stoji še kaj drugega. Sem bila tudi članica Doterre eno leto. Kupila sem nekaj olj in dva difuzorja. Cene gredo v nebo, če si pripravljen dati toliko denarja. Jaz po enem letu nisem več obnovila članstva, olja pa kupujem v Sloveniji. Se da najti tudi poceni znamke, ki so ravno tako kvalitetne. Eteris, Favn, Aroma herbal, so slovenska podjetja, ki delajo tudi eterična olja. Da ne pozabim še Zeliščnega raja slovenske Istre, kjer zakonski par prideluje zelišča in sama delata olja. Res pa je, da nimata za zdaj še velike izbire, ampak kar je, je visoko kvalitetno. Potem uporabljam še olja Florihana, sicer francoska firma, ampak jo tudi v Sloveniji veliko uporabljamo, ker je cenovno zelo dostopna, pa seveda tudi kvalitetna. Največ olja uporabljam v difuzorju, včasih pa nekatera tudi za nanos na kožo. Ne smete pozabite nosilnega olja, lahko je kokosovo, mandljevo, olivno, ali katero drugo. Olja so namreč koncentrirana in jih je potrebno redčiti.

Karkoli boste že kupili in uporabili, ne pozabite, da so izdelki naravni, prijazni nam in naravi, da niso testirani na živalih. In ni nujno, da je dražje vedno najboljše. Zato pogumno v nakup.

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja