Košljun na krku
Potovanja

Krk-Punat

Že nekaj časa se nisem oglasila, še vedno sem na dopustu. Je pa precej slaba internetna povezava, zato tudi nisem toliko objavljala.

Pridno nabiram vitamin D, se veliko sprehajam, in tudi počivam. Vreme je lepo, eno noč je deževalo, in naslednji dan je kar močno pihalo. Drugače je pa sončno in vroče, tako, da bolj iščem senco. Ker sem v sobi, nimam organizirane prehrane. Je pa na razpolago velik trgovski center, kjer sem bila dvakrat, in veliko pekarn. V sobi imam hladilnik, tako, da si kupim pijačo in kakšno sadje. Tudi pekarne se poslužujem, saj je vedno na razpolago kaj svežega in dobrega za pod zob. Enkrat na dan grem na pozno kosilo, da pojem tudi kaj bolj konkretnega in toplega. Vsakič sem šla drugam jest, da vidim pestrost in raznolikost obrokov. Moram reči, da sem bila kar malo razočarana. Nisem nek poseben gurman, niti poznavalec, ampak vseeno rada kaj dobrega pojem.

Hrana je precej draga, čeprav ne dosega nekih visokih standardov. Včasih, ko si naročil neko glavno jed, si dobil zraven tudi prilogo. Tukaj sem opazila, da so začeli prilogo nekateri zaračunavati posebej. Ne pa vsi, da se razumemo. Najdražje kosilo je bilo skoraj 150 kun. To je nekaj čez 20€. Jedla pa sem pražene lignje, krompir in solato. Bilo pa je čisto in urejeno, da sem imela vsaj apetit pojesti. Kar za nekaj restavracij ne bi mogla trditi. Če ste morda kdaj gledali oddajo Gordona Ramseya, kako ocenjuje restavracije, bi jih tukaj lahko več kot pol zaprli. Pa ne mislim nič slabega, za svoj denar hočem dobiti dober obrok in čistočo.

Danes pa sem doživela precejšnje presenečenje. Že nekaj dni sem si ogledovala neko restavracijo, in se danes odločila iti tja na kosilo. Popolna in prijazna postrežba, res dobro pripravljen obrok. In z neko domišljijo serviran obrok na krožniku. Res sem z veseljem in užitkom pojedla. Porcija je bila ravno prav velika, in zelo okusna. Tako, da se da narediti tudi okusen in privlačen obrok. Bilo je tudi čisto in zelo prijeten ambient s pogledom na morje.

Te dni sem nekaj časa preživela na plaži, malo sem tudi raziskovala. Ker je bila plaža precej polna, sem se odpravila malo stran, kjer ni bilo take gužve. Res je bolj skalnato, ampak je tudi bolj mir. Sicer pa samo par deset metrov oddaljeno od vsega džumbusa.

Danes sem šla na otok Košljun. To je mali otoček, oddaljen 7 minut vožnje z ladjico. Na otoku je frančiškanski samostan in muzej. V samostanu tudi dejansko živijo menihi, in ta del ni na ogled za javnost. Ko sem si ogledala muzej, cerkev in del samostana, sem se odpravila še po zunanji poti okoli otočka. Otok prehodiš v parih minutah. Imajo tudi nasad oljk in vrt, da so samo oskrbni. Otok je zanimiv in vreden ogleda. Ladja vozi na pol ure, in stane 30 kun v obe smeri. Vozijo tudi razni boat taxiji. Vstopnina na otoku je 20 kun. Imajo tudi trgovinico s spominki. Vsekakor zanimiv izlet, če si želite ogledati še kakšno drugo stvar, kot le biti na plaži.

Za jutri načrtujem izlet v Baško. Če bom šla, in kako bo, vam poročam jutri.

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja