Potovanja

Krompirjeve počitnice v Opatiji

Pa je spet leto naokrog, in spet sem v Opatiji.

Ko sem prejšnji teden malo spremljala vreme, sem videla, da so za ta teden napovedali poslabšanje. Ampak vreme pač je, takšno kot je. Tudi mraz in dež sta vreme, kot seveda sonce. Danes smo bili na vseh relacijah točni z voznim redom. Morda samo na kratko tistim, ki na novo berejo moj blog. Nimam avta, zato se poslužujem javnega prometa, morda gre včasih bolj počasi, ampak na cilj vedno pridem. Z vlakom grem iz Zagorja do Ljubljane, kjer prestopim na mednarodni vlak do Reke. Poleti smo kar precej zamujali, danes pa kot rečeno nič.

Obožujem Opatijo, res sem bila že velikokrat tukaj, in jo tudi kar dobro poznam.

Med pisanjem seveda še malo pokukam na fb, in vidim objavo od prijateljev, da sta prav tako v Opatiji. Seveda hitro napišem, da sem jaz tudi, in že smo dogovorjeni za srečanje. Sama ponavadi zvečer ne hodim okoli, ampak v družbi mi to ni problem. Tako se dobimo, in ob sprehodu še malo poklepetamo. Kako je svet majhen. Po srečanju odidem v hotel na večerjo in večer kar hitro zaključim v postelji.

Del tega posta sem napisala že včeraj. Danes sem se prebudila v oblačno jutro, ki je obetal dež. Po zajtrku sem še malo počivala, potem pa odšla ven. Kmalu je začelo rositi, ampak zaradi tega se jaz nikakor ne odpovem sprehodu. Šla sem do Voloskega ob obali, nazaj pa po zgornji poti. Ustavila sem se v Kraševi trgovini in lokalu. Potem sem odšla nazaj proti hotelu, kjer sem se ustavila še v eni prijetni mali trgovinici, kjer prodajajo domače izdelke.

Zdaj sem v hotelu in pišem ta post pred večerjo. Jutri se obeta malo lepše vreme, zato bo treba spet izkoristiti dan in iti ven.

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja