Moja zgodba

Kuhinjski robot Kenwood

Poleti sva se s sinom pogovarjala, da bi bilo dobro imeti kuhinjskega robota. Ker so bile meje občin odprte in vzpostavljen javni promet, sva se odpravila v ljubljanski BTC, da si jih nekaj ogledava.

Seveda sva se naprej doma odločila katero znamko bi kupila. Najprej sva gledala Kitchen Aide. Res so kvalitetni, ampak tudi zelo dragi. Ker sva želela zraven tudi nekaj nastavkov, sva se mu vseeno odpovedala. Potem sva izbirala med Boschi in se že skoraj odločila za enega. Nakar jaz gledam aparate od Kenwooda, ki so se mi zdeli cenovno dostopni, pa tudi kar nekaj dodatkov so imeli zraven. Sicer je bilo tako, da sva v Merkurju in Harvey Normanu gledala samo Bosche. Potem doma, ko sva še enkrat vse pregledala na spletu, sva se odločila za Kenwooda.

Kenwood je britanska znamka kuhinjskih robotov. Izdelovati so jih začeli leta 1947, od takrat, pa do danes so vidne tudi spremembe na aparatih. Kar je seveda logično, ker je treba sproti prilagajati potrebe in tehniko.

Torej tudi Kenwood ima več vrst robotov, odločila sva se za Kenwood Multi One, serija KHH326WH. Ta je zadnji v tej liniji, oziroma najmlajši. Ima pa tudi to prednost, da se lahko dokupijo še dodatki, recimo za delati testenine in piškote. Aparat vsebuje naslednje pripomočke:

– bel aparat, ki se ponaša s 1000 w moči in s 4,3-litrsko posodo.

– kavelj za testo, metlico za stepanje in K – stepalnik

– multi praktik, ki je opremljen s tremi različni rezili za strganje, rezanje in ribanje

-nastavek za mletje mesa

-ožemalnik agrumov

-steklen blender

-sokovnik

Midva sva preizkusila že vse pripomočke, in lahko rečem, da vse deluje brezhibno. Mogoče še omenim, da ima aparat 5 hitrosti, in vam tudi toplo priporočam, da vedno upoštevajte hitrosti, kot so priporočene, ker v nasprotnem primeru se lahko uniči motor. Na vrhu posode je tudi zaščitna plastika, da med mešanjem sestavine ne brizgajo ven iz posode.

Imava namen kupiti še nastavek za delanje testenin. Robot je praktičen, tudi ni posebno velik, da se lahko postavi kamorkoli. Prihrani tudi čas pri kuhanju, saj medtem, ko dela, vi lahko počnete druge stvari. Vsekakor je vreden nakupa.

Kupila sem ga v Harvey Normanu, prilagam tudi link, če se morda odločite za nakup. Ker je bil na zalogi, sem ga dobila takoj. Imate tudi več možnosti plačila, pripelje pa vam ga dostavna služba.

https://www.harveynorman.si/multipraktik-kenwood-326-wh

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja