Lovran obala in morje
Potovanja

Na sprehodu v Lovran

Danes je bil prekrasen dan. Sonce je sramežljivo kukalo izza oblakov, včasih pa s svojimi žarki tudi osvetlilo nebo. Za ta čas je bilo morda kar malo preveč toplo. A meni je bilo vseeno všeč, ker po treh dneh nestanovitnega vremena paše takšna sprememba. 

Opoldan sem se peš odpravila v Lovran. Ubrala sem znano pot ob morju. Naletela sem sicer na nekaj preprek, ampak sem jih uspešno obhodila. Od moje nastanitve do Lovrana je 6,5 km. Torej sem bila danes pridna in prehodila dobrih 13 km. Ob opazovanju okolice sploh ne veš kdaj to mine. Drevesa so oblekla svoja jesenska oblačila prekrasnih barv. Tu pa tam poleg lovorja vidiš tudi granatna jabolka in citruse. Kakšen užitek mora biti, da namesto v supermarketu, te sadeže gojiš na svojem vrtu.  Da ne govorim o raznih zeliščih, ki jih je tukaj tudi na pretek. Blaga klima in morje dopuščata vse to. Tudi jaz imam željo, enkrat živeti nekje ob morju.

Iz Opatije najprej prideš do Ičićev, kjer je tudi marina. Nato pot nadaljuješ do Ike, in kmalu prideš do Lovrana. Lovran je predvsem znan po lovranskih maronih. To je vrsta kostanja. V jeseni priredijo tudi teden maronov ali po njihovo Marunado. Če imate radi kostanj, vabljeni.

Če boste v Opatiji, in boste imeli čas, ne pozabite skočiti do Lovrana. Splača se, naredite nekaj za telo in dušo.

Vile v Lovranu pri Opatiji Sprehajališče ob obali Lovren pri Opatiji Obalno sprehajališče Lovren on obali

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja