Duhovnost

Ne boj se, da se bo življenje končalo, boj se, da se nikoli ne bo začelo

Ne boj se, da se bo življenje končalo, boj se, da se nikoli ne bo začelo. (Grace Hanson)

Zelo zanimiv citat, posebno primeren za ta čas, v katerem se trenutno nahajamo. Kaj nam citat želi povedati?

Ste morda že slišali, da so o nekomu rekli, da je živel do 25 leta, pri 75 so ga pa pokopali? Ta primer se lepo navezuje na zgornji citat. Ko se rodimo, imamo vsi enake možnosti živeti na tem planetu. Seveda se ne rodimo v enake okoliščine, ampak tiste, ki smo si jih kot duša izbrali pred rojstvom. Skupek vseh teh okoliščin pa je, da osvojimo določene lekcije in iniciacije, ki jih potrebujemo.

Torej, rodimo se v neko družino, kjer imamo popolno okolje in pogoje za svojo rast. Prej, ko bomo to sprejeli, lažje nam bo. Velikokrat slišim, družine si ne moreš sam izbrati, lahko si vsaj prijatelje. To ne drži povsem, kajti vse si sami izberemo. In, ko smo morda jezni na nekoga, smo jezni sami nase.

Se pravi, bistvo zgornjega citata je, da se nikar ne bojmo smrti, ona je del našega življenja, kot rojstvo. In, če smo prišli na Zemljo, bomo tudi odšli z nje. Namesto tega živite polno, učite se iz svojih napak, uživajte življenje. Da vam pri zadnjem izdihu ne bo žal, pa ne tega, da odhajate, ampak tega, kar si niste upali narediti v svojem življenju. Res živimo življenje, ne ga samo životariti. Verjetno se cel kup ljudi sprašuje, kako živeti v tem sistemu, ki smo ga ustvarili. Da se lahko resnično živi, ne životari. Veste, na Zemlji imamo svobodno voljo in izbiro. Vsem okoliščinam, ki nam ne služijo, nam niso všeč, lahko rečemo ne. Čisto vsem. In tudi naša odgovornost do sebe in drugih je ta, da rečemo ne, če stvari niso v skladu z nami in vsemi, ki so vpleteni v te okoliščine. Vedeti pa moramo, da Zakoni vesolja še kako delujejo. Zato vedno delujmo v najvišje dobro sebe in vseh vpletenih. In Vesolje bo vedno poskrbelo, da dobimo tisto, kar potrebujemo. Morda včasih ne tistega, kar si želimo, ampak nekaj drugega. Ker to potrebujemo za svojo rast.

Ugotovili smo, da imamo svobodno voljo in izbiro, da rečemo ne, ko nekaj ni v skladu s svetlobo in ljubeznijo, in, da delujmo v dobro nas in vseh. Morda še to, da se povezujmo, se podpirajmo, si dopuščamo imeti svoje mnenje, in se vseeno sprejemati.

Zato, živite, kakor, da je danes vaš zadnji dan, povejte ljudem okoli sebe, da jih imate radi. Ne vemo, kdaj pride dan, ko jim tega ne bomo mogli več povedati. Ne jemljite življenja kot, da je samoumevno. Vsak trenutek je podarjen, bodimo hvaležni, in izkoristimo ga na polno.

In ne bojte se umreti, bojte se, da niti ne boste zaživeli.

Ljudje ne vidijo lepote tega sveta, ker jih slepijo njihove strasti in napake; zato so drug od drugega bolj oddaljeni kot zvezde. Ne vzamejo si časa, da bi sploh kaj spoznali. Pri trgovcih kupujejo kar izgotovljene predmete. Ker pa ni trgovcev, ki bi prodajali prijatelje, ljudje nimajo več prijateljev. Skrivnost je zelo preprosta: Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja