Duhovnost

Obstaja pot za boljši način dela – poišči jo

Pa smo zakorakali v jesen. Prva sprememba je bila povezana z vremenom. Noči so daljše, dan se krajša, zjutraj je ponavadi megla po nižinah in kotlinah, v hribih pa sonce. Ampak tudi sonce že izgublja svojo moč, in jutra ter večeri so precej hladni. Druga zelo opazna stvar je, da so začela drevesa rumeneti in odmevati svoje liste. Če gremo v kakšen park ali gozd, lahko občudujemo celo paleto barv.

Obstaja pot za boljši način dela – poišči jo. (Thomas Edison)

V življenju imamo vedno izbiro, za katerokoli stvar, oziroma odločitev. Katero bomo izbrali, je odvisno od nas. Predvsem od naših izkušenj. Katera je najboljša pot za nas, ve vsak sam zase. Poslušajmo svoje srce in se modro odločimo. Naj bodo naše odločitve in poti v skladu z nami. Seveda pa tudi v najvišje dobro vseh vpletenih. Katera pot je najboljša, jaz bi rekla, da srednja. Da smo sposobno drugim dopuščati njihovo mnenje, da sklepamo kompromise. Seveda pa ne pozabite postaviti zdravih mej, ker konec koncev, najprej moramo imeti radi sebe, da imamo lahko tudi druge. In, kot želimo, da se drugi vedejo do nas, se tudi mi do njih. Zato v sebi in drugih vedno iščimo le dobre stvari.

Prejšnji teden se je po težki bolezni poslovil stric Dane. Naj ti bo lepo tam, kjer si zdaj, kjer ni bolečin in je sama radost. Verjamem, da se še srečamo tam nekje…

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja