Potovanja

Po Ljubljani še malo drugače

V ponedeljek sva se s sinom odpravila v Ljubljano, malo po nakupih, malo, da spremeniva okolje. Ker je bilo napovedano lepo vreme, sva se odločila, da v Ljubljani tudi prespiva. Ker sva pozimi že enkrat prespala tam, sva se spet odločila za hostel Celico. Je v centru Ljubljane, hitro si na železniški postaji in tudi stari del Ljubljane je dokaj blizu.

Prejšnji teden sem poslala rezervacijo, in hitro smo uredili vse formalnosti, sprejemajo tudi bone. Na njihovi spletni strani pa imate tudi kupon za 10% popust. Z zajtrkom vred za 2 osebi pride skoraj 47€. Turistična taksa se plača posebej. V sobo se vselite po 14h uri, zjutraj pa jo zapustite do 11 ure. V pritličju so sobe za sproščanje in jedilnica ter recepcija. V prvem nadstropju so sobe za eno ali več oseb, v drugem nadstropju pa so skupinske sobe. Wc in kopalnica sta na začetku hodnika za vse sobe, torej sta v souporabi z vsemi gosti hostla. Pred hostlom je tudi parkirišče.

Celica je prostor s posebno zgodbo in konceptom. Stavba je več kot 100 let služila kot vojaški zapor, zdaj pa je prenovljena v sodoben in živahen hostel z umetniškim pridihom. Včasih so ti zidovi razdvajali, dandanes pa družijo popotnike z vsega sveta v pozitivnem in mladostnem vzdušju. Novo življenje so stavbi dali številni umetniki in ga spremenili v hostel, v katerem vsak kotiček pripoveduje zgodbo. Glavna posebnost hostla so unikatne sobe v nekdanjih zaporniških celicah.

Vir: https://www.hostelcelica.com/sl/hostel-za-zapahi/

Če vas morda skrbi bližina Metelkove, kjer se včasih odvijajo zabave pozno v noč, je strah odveč. Midva sva sicer bila tako utrujena od hoje in ostalih stvari, da sva zaspala takoj. Hostel je zelo urejen in tudi osebje, ki je tam zaposleno je zelo prijazno. Sobe pa so seveda opremljene bolj po špartansko, da imaš vsaj malo občutka, da si v zaporu. So pa postelje udobne in tudi vse je čisto.

Ko sva prispela v sobo, sva odložila stvari, in jo mahnila v staro Ljubljano. Da nisva šla čez cel center sva krenila proti Taboru in od tam na Trubarjevo. Tako mimogrede prideš do Prešerna. Tam sva obiskala še nekaj trgovin, in počasi odšla nazaj. Privoščila sva si še večerjo, nato pa na zaslužen spanec. Zjutraj sva se zbudila spočita in odšla na zajtrk. Potem pa sva kmalu zapustila hostel in odšla še drugim dogodivščinam naproti.

Morda se smešno sliši, da prespiš v Ljubljani, ampak včasih drugače ne gre. Si je pa treba tudi privoščiti oddih in sprostitev, in ne zmeraj samo hiteti. Takrat je to odlična opcija. Vsekakor priporočam obisk Celice.

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja