Potovanja

Portorož in še kaj…

Pozdravljeni, dragi moji bralci, spet sem tukaj, da vam kaj lepega napišem.

Danes je že drugi dan mojega dopusta. Za teden dni sem prišla v Portorož. Včeraj sem se z vlakom odpeljala do Ljubljane, naprej pa s prevozi.org nadaljevala pot do Portoroža. Še kratka razlaga, kaj so to prevozi.org. To je aplikacija, ki jo uporabljajo tisti, ki iščejo in tudi nudijo prevoze. Stvar je sila enostavna, če nudiš prevoz, vpišeš v določen datum kam in ob kateri uri nudiš prevoz. Tisti, ki ga pa išče, pa po istem ključu išče. Že v nedeljo sem si našla prevoz, tako, sem bila v ponedeljek brez skrbi.

Torej, v Portorož sem prispela malo čez poldan, kot sem planirala. Moja trenutna nastanitev je v Dijaškem domu Portorož. Imajo lepe in prenovljene sobe. V sobi je postelja, miza, hladilnik, zraven pa je še kopalnica z wc. V sobi so tudi priključki za internet. Imajo tudi brezplačen wi-fi. V ceno je všteto najem sobe, zajtrk in turistična taksa. Cenik najdete na https://dijaski.geps.si/hostel/opis-sob/. Ker smo letos dobili turistične bone, bom počitnice plačala z njimi. Doplačala bom še nekaj manj kot 15€. Če želite še kosilo ali večerjo, se prej prijavite, in dobite bon. Na koncu, ko plačujete, vam to še dodatno zaračunajo. Tudi na naši obali se najde poceni in dobra nastanitev. Res, da ponavadi hodim na Hrvaško, letos pač iz očitnih razlogov nisem šla.

Torej, včeraj sem prišla na obalo, da se naužijem sonca in morja, ter dolgih sprehodov. Da ne pozabim omeniti še lokacije moje destinacije. Dijaški dom Portorož stoji na hribu nad Portorožem. Z avtom ste mimogrede gor, mi, ki pa pešakamo, gremo pa malo v hrib in kurimo svoje kalorije.

Danes sem naredila načrt, da grem do Pirana. Pot me je vodila ob obali do Bernardina, odkoder vozi tudi brezplačni avtobus do Pirana. Ker nisem ljubitelj mask, sem raje šla peš. Sicer se pa pot dokaj hitro prehodi, recimo 15 minut in že smo tam. Po krajšem ogledu, sem šla na kosilo. Bilo je zelo okusno in dobro, pa tudi cena ni bila pretirano visoka. Po okrepčilu sem nadaljevala pot. V Piranu sem bila že kar nekajkrat, in moram reči, da vedno odkrijem kakšne skrite kotičke v teh malih uličicah. Predvsem pa je razgled prekrasen. Imajo tudi akvarij, ki pa ga še nisem obiskala. Sem pa bila pred mnogimi leti v Pomorskem muzeju. Vredno ogleda. To malo mestece ohranja nek šarm, in vedno znova se mu ne morem upreti. Ko prideš iz Pirana v Portorož imaš občutek, da prideš v čisto drug svet. Piran tako meščanski, in na drugi strani Portorož bolj moderen. Vsak pa ima svoj čar.

Jutri imam v planu, da grem do Seče preko Forma Vive. Upam, da bo vreme lepo in, da ne bo prehudih padavin.

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja