Potovanja

Seča, Sečoveljske soline in Strunjan

Včeraj vam nisem nič pisala, zato danes pišem še za včeraj.

Včeraj sem šla do Seče in Sečoveljskih solin. Iz Portoroža do Lucije preko Forma vive. Forma viva je park, kjer domujejo različne skulpture iz kamna različnih avtorjev. Po parku je prijetno hoditi, zraven pa nam nudi tudi pogled na Portorož in okolico. Po spustu iz Forma vive pridemo v Sečo. Imajo zelo lepo urejen park, tudi obala je zelo urejena. V Seči je tudi muzej in prodajalna kaktusov. Zame je bolje, da ne grem tja noter, ker bi pokupila vse kar imajo. Namreč obožujem rože, seveda tudi kaktuse.

Pot pa še naprej vodi do Sečovelj, tudi solin in letališča. V solinah je muzej, spa Lepe Vide in seveda tam tudi pridelujejo edino slovensko sol.

Danes pa sem šla na drugo stran. Čez predor Valeta sem se odpravila do Strunjana. Moj cilj sta bila Strunjanski križ in Mesečev zaliv. Ko hodiš čez Valeto, kjer je prijetno hladno, te kar malo šokira spet ta vročina. Po pol urni hoji sem prispela do Strunjanskega križa. Ker je bilo lepo vreme je bil tudi razgled prekrasen. Pri križu zavijete desno in se po utrjeni poti spustite do Mesečevega zaliva. Res je vreden truda, kajti prelep je. Že vrsto let ga občudujem na slikah, in zaželela sem ga videti od blizu. Morda je malo manj ugodna pot nazaj, ampak tudi to se prehodi. Za nazaj sem najprej mislila, da bi šla naprej do Pirana in potem nazaj v Portorož. Ampak sem sklenila, da izlet skozi Valeto do Pirana še ponovim enkrat v teh dneh.

Res, da imamo malo obale, in, da nimamo otokov, ampak je vseeno lepo in vredno tudi kaj prehoditi. Vidim pa, da veliko ljudi pešači in kolesari. In kdor želi še kaj videti, in mu je aktivni dopust prioriteta, se pač potrudi za takšna doživetja.

Kam me pot odnese jutri, še ne vem, tudi nekaj napovedujejo slabo vreme. Čeprav so ga že danes, pa je vreme ubralo svojo pot. Se vam pa vsekakor še javim.

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja