Moja zgodba

Sušilni stroj, robotski sesalec

Lani jeseni sem se odločila, da imam dovolj sušenja cunj na stojalih po stanovanju, ker nimam balkona. Sicer v zimskem in deževnem času tudi balkon ni ne vem kakšna dobra rešitev. Zato sem začela malo gledati za sušilnimi stroji. Imela sem nekaj pogojev, koliko kg naj posuši, da bo kondenzacijski s toplotno črpalko. Za firmo nisem imela nekih kriterijev, rada pa imam, če se kaj pokvari, da je servis na voljo. Najprej sem si jih ogledala na spletu, v raznih trgovinah, potem pa še v živo v Merkurju, kjer imajo kar veliko izbiro. Potem sem se odločila, da glede, da imam doma pralni stroj za 6 kg, da kupim sušilnega za 8 kg. Ker, ko se bo star stroj pokvaril, bom vzela novega za 7 ali 8 kg. Zdaj imajo skoraj vsi sušilci toplotno črpalko, tako, da tisti v mojem ožjem izboru so jo imeli. Če želiš inverter motor, moraš odšteti zanj čez 500€. Odločila sem se, da ga želim imeti. Tako sem na Mimovrste naročila sušilni stroj, ga plačala in čakala, da mi ga pripeljejo. Naročila sem Gorenje, ker imam doma vse velike aparate od njih. Do zdaj me niso razočarali. Sem pa izbirala med Beko in Candy. Na koncu je tehtnica padla na Gorenje.

Torej, da se vrnem nazaj k nakupu. Stroj so mi pripeljali čez 3 dni. Ko sem odstranila zaščitno folijo in stiropor, smo ga namestili na pralni stroj. Žal majhne kopalnice v bloku nimajo veliko prostora. Na desni strani je imel sicer neke vdrtine, ampak ne z zunanje strani, ampak notranje. V glavnem, na koncu smo ugotovili, da je bil stroj poškodovan, in sem ga želela vrniti nazaj. Ker pa sem zavrgla embalažo, sem imela kar nekaj težav. Po treh tednih, ko se niso premaknili ne iz Mimovrste, ne s Pošte, sem jim rekla, da bom pač poklicala tržno inšpekcijo, da oni ukrepajo. Takoj naslednji dan so prišli s Pošte in odpeljali stroj nazaj. Na Mimovrste mi ga niso zamenjali, ampak vrnili denar. Potem sem v Zagorju naročila nov stroj, prav tako Gorenje, samo drug model. Čakala sem ga 1 teden, pripeljali so mi ga domov, stroj je bil brez napak, in zdaj dela že 4 mesece.

Tehnične specifikacije lahko najdete tukaj: https://www.mimovrste.com/susilni-stroji/gorenje-de82ilag-susilni-stroj-s-toplotno-crpalko

Da ne boste mislili, da samo kritiziram Mimovrste in Pošto, to je bila res slaba izkušnja, ki je pobrala nekaj živcev in časa. Drugače pa veliko naročam na Mimovrste in sem bila vedno zadovoljna z nakupom. Res pa je, da se bom poskušala izogniti bolj velikim nakupom artiklov, ker nočem imeti še kakšne slabe izkušnje. Vsekakor bom pa pri naslednjih nakupih vedno čuvala embalažo, če pride do kakšnih napak in okvar.

Ravno v tem času sem kupovala tudi robotski sesalnik. Imam sesalec na vrečke, ker pa imam dva mačka, sem kupila še robotskega, da večkrat presesa stanovanje. Zopet polno odločitev kakšnega naj vzamem. Najbolj znana firma je gotovo Irobot Roomba. Pa tudi zelo draga, imajo pa precej veliko izbiro. Mislim, da je najdražji  1500,00€.  Toliko denarja nimam, imela sem budget do 550€. Ker moj sin bolj obvlada računalnik, sem ga zadolžila, da najde dober in poceni sesalec. Najprej se je odločil za znamko. Ker imava telefona znamke Xiaomi in sva tudi zelo zadovoljna z njima, sva se potem odločila še za sesalec. Priporočam vam, če točno veste katero znamko in model boste kupili, da uporabite aplikacijo Ceneje.si. Pokazalo vam bo najcenejše artikle in kje jih lahko kupite. Torej najin sesalec je bil na voljo v Sloveniji v samo eni trgovini, kjer pa ni bil na zalogi. Druga opcija je bila neko avstrijsko podjetje, ki pa je imelo še nižjo ceno. Tvegala sem, ga naročila, plačala s kartico na spletu in čakala, kdaj pride, predvsem pa, v kakšnem stanju. Aparat je prišel v 3 dneh od naročila, brezhiben. Zraven je prišla garancija in nekaj rezervnih delov. Bil je tudi zelo lično zapakiran v škatli. Najprej je bilo seveda treba najti ustrezno mesto za postajo, kjer se napaja baterija. Tako sva ga postavila kar v dnevno sobo, kjer zavzame najmanj prostora in ima lepo izhodišče za čiščenje ostalih prostorov. Baterija je zelo vzdržljiva, res je pa tudi, da stanovanje ni preveč veliko. Najprej ga pošljem, da posesa vse prostore, nato pa še po potrebi enkrat, da pomije. Ima tudi funkcijo pomivanja, v posodo nalijem vročo vodo s čistilom, namestim krpico in že pomiva. Sem res zadovoljna z njim, upravljam ga preko aplikacije na telefonu. Malo manj sem zadovoljna, ko se ponoči ali zgodaj zjutraj mačka po pomoti dotakne tipk, in ga zažene. Ker je Xiaomi s Kitajske, rezervne dele naročam na Aliexpressu, Ebayu ali Amazonu. Res, da je treba čakati 1 mesec, da stvari pridejo, so pa cenejše, kot pri nas.

Tehnične specifikacije lahko najdete tukaj: https://www.electronic4you.si/roborock-s6-schwarz-181522.html

 

Podobne objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja