Verpinac nad Opatijo cerkev
Potovanja

Veprinac nad Opatijo

Danes je bil moj predzadnji dan dopusta. Ker je bilo vreme lepo, najlepši sončen dan ta teden, sem se odločila, da obiščem Veprinac. Kolebala sem med peš potjo ali avtobusnim prevozom. Ker nisem šla takoj po zajtrku, sem se odločila za avtobus. Iz Opatije vozi avtobus preko Ičićev do Veprinaca. Vožnja traja pol ure, iz Ičićev pa se začne vzpenjati po ozkih in vratolomnih ovinkih do cilja moje poti. 

Naselje Veprinac leži na 519 m nadmorske višine. Takoj se čuti malo bolj mrzel gorski zrak. Razgled pa je resnično prekrasen. Vidi se vse tja do Reke in Velebita. Danes je bilo malo oblačno in žal Velebita nisem dobro videla, sem pa za trenutek, ko so se oblaki razkadili, videla Učko in njen vrh Vojak. Ko jo vidiš tako od blizu, se šele zaveš kako si majhen. Ko mi je pogled zdrsel nazaj proti morju, sem lepo videla Krk in Cres. Kako lepo se mora videti šele z Učke, kjer je njen najvišji vrh Vojak visok 1401 m. Ko pridem naslednjič tod okoli, si bom zagotovo vzela čas, da jo obiščem, če ne samo zaradi rekreacije, pa zaradi čudovitega razgleda.

Ko sem se vračala v Opatijo, sem naredila še en večerni poslovilni sprehod. Kajti jutri bom že doma. Dopust vedno prehitro mine, ostanejo pa lepi spomini. In pa seveda misel, da se spet vrnem ob prvi priliki.

Veprinac nad Opatijo
Oblačnost na zalivom
V daljini je Velebit

Podobne objave

6 Comments

  1. Načrt za Učko je bil narejen, pogled na kamero z Vojaka pa ni bil vzpodbuden. Izlet je bil preložen za nedoločen čas – pa saj smo še mladi 🙂

    1. Tudi jaz si zelo želim priti na Učko. Iz Veprinaca je dobrih 8 km. Moraš pa iti zjutraj, da imaš kaj od dneva, in mogoče bolje spomladi ali poleti, ko je daljši dan. Vsekakor se splača iti gor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja