Veseli december
Duhovnost

Veseli december

Pa smo prišli do zadnjega meseca v letu – decembra.

Je bilo uspešno, narejeno po planih, ali smo bili bolj spontani, in se včasih tudi prepustili toku? Kakorkoli, verjamem, da je bilo vse, kot mora biti. Ni zmag, ni porazov, so samo vzponi in padci. Enkrat smo na višku moči, potem spet malo pademo. Tako je življenje, in največ se seveda naučimo iz napak, oziroma izkušenj. Sama sem imela precej lekcij na temo postaviti se zase. Sicer, ko si v situaciji ni prav nič zabavno. Ampak, ko dojameš zakaj se to dogaja, točno veš, pri čem si. In vedno imam odlične igralce, ki me učijo mojo lekcijo. Seveda v tistem trenutku mislim, kaj mi je tega treba, zakaj so takšni…ampak kasneje, ko se pomirim, vedno pride odgovor.

Konec meseca novembra je Maja Debevc, znan kot Dobra vila Maja izdala svojo 10 knjigo. S pomenljivim naslovom: Sporočila tvoje duše. Komaj sem čakala, da pride k meni domov, in, da preberem kaj mi duša sporoča. Knjiga je berljiva, brez strokovnih izrazov, razumljiva. Kar pa mi je posebno pri srcu, pisana je iz izkušenj. Da se lahko vsi poistovetimo z njo. Konec koncev gremo vsi po enaki poti do cilja. Seveda imamo različne izkušnje, ampak cilj je enak. Vsi želimo živeti v ljubezni.Ker imam zdaj malo več časa, sem spet začela hoditi na Om chanting. Meni osebno super tehnika, da odložiš negativno energijo in misli.

Zadnjič nam je en gospodič celo izmeril auro pred in po dogodku. Pred začetkom sem imela zelo nizko auro, po petju Om chantinga pa se je občutno popravila. To mi je dalo misliti, da stvar resnično deluje. Seveda pa mora vsak sam zase preizkusiti kaj je njemu všeč. Morda je to joga, meditacija, ali karkoli drugega kar ga sprošča. Nič pa delati na silo, ker to ni dobro za nas. Vsekakor priporočam, da se poizkusi več stvari, ampak vzamemo samo tisto, kar nam ustreza.Gremo že proti sredini decembra, mesta so v glavnem že okrašena, lučke prižgane. Moram reči, da mi je všeč ta čas, poln veselja in enega pričakovanja. Mogoče se je malo izgubil čar, ker je že konec novembra vse okrašeno. Jaz se s tem niti ne preveč obremenjujem. Če mi je všeč pogledam, če ne, grem naprej. Tudi doma že kar zgodaj postavim smrekico, in jo tudi zgodaj januarja že pospravim.

Rekla bom tako, kakor je komu všeč. Vsi se ravnamo po sebi in svojih občutkih. In seveda pridemo do tega, da ima vsak neka svoja pravila. Spoštujmo drug drugega in si pustimo živeti, kot kdo želi. Seveda pod pogojem, da nihče ne škodi nikomur. Nočemo si nabirati slabe karme.Letos nisem imela veliko načrtov, razen službe. Že kakšno leto ali več pa sem si želela pisati svoj blog. Udeležila sem se nekaj predavanj na temo marketinga in podobnih stvari. Ampak vsi vemo, da brez prvega koraka ni nič. Nisem nek tehnični tip, in se mi o postavitvi spletne strani po pravici povedano ni niti sanjalo. Imela sem torej željo, ni se pa nič zgodilo. Moj sin je sicer nekaj poizkušal, ampak s tistim ni bilo nič. Ko sem poleti delati v eni ljubljanski bolnici, sem naletela na znanca, ki je nekoč delal na recepciji moje prejšnje firme. Beseda je dala besedo, pogovarjala sva se tudi o mojem blogu. Tako sem z njegovo pomočjo prišla do spletne strani. Dare, hvala ti. Tudi za vso podporo in ostale stvari.

Želim vam samo povedati, da nobena želja ne pride zaman, vedno pridejo z razlogom, da ji realiziramo.

Podobne objave

3 Comments

  1. Tocno tako kot pravis…vsaka stvar se zgodi z razlogom ob tocno dolocenem casu. Drzi, da mora vsaka zelja “dozoreti”, ker se sele potem uresnici. Vsak je unikat zase. In tako je tudi prav.

    1. Andrej, verjemi, ko bo taprav čas, bo steklo…do takrat pa lepo “zalivaj” z ljubeznijo in potrpežljivostjo. Ponavadi pridejo stvari takrat, ko se umirimo in ničesar ne pričakujemo. Boš videl, vse bo, Srečno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja