Magnolia
Duhovnost

Uvodne besede za začetek

Razmišljala sem, kakšna  naj bo moja prva objava. Pa se mi zdi, da je najbolje, da začnem nekje na začetku. Že kar nekaj časa hodim po tem našem lepem planetu. Svoje prve korake sem osvojila na štajerskem, natančneje v vasi Kanjuce, blizu Celjske koče, ki je bolj znana pohodnikom. Tam sem preživela 10 otroških let, kasneje sem se preselila v Črnuče, k svoji mami in njeni novi družini. Dobila sem tudi polbrata Bojana. Ta leta niso bila vedno prijazna, ampak človek je vedno postavljen pred nove izzive. Kmalu sem se zaposlila, spoznala svojo prvo ljubezen. Bila sem otrok, ki je bil primoram kmalu odrasti in začeti skrbeti zase. Če pogledam nazaj, so vse te preizkušnje naredile iz mene človeka, ki se ne preda pred prvo oviro.

Pri 24 letih sem dobila sina, ki je moj največji dosežek v življenju. Kajti dati nekomu življenje je eden najbolj osrečujoč dogodek. Ni bilo vedno lahko, ampak z vsemi vzponi in padci je uspelo. Znam ceniti ljudi in stvari, kajti vedno, ko sem potrebovala pomoč, mi je vesolje poslalo točno tisto, kar sem potrebovala. Seveda nisem samo čakala odkod bo kaj prišlo, ampak tudi stopila v akcijo, da si uresničim določeno željo. Ker sem bila kar nekaj let v podnajemniških stanovanjih, sem si zaželela, da si tudi jaz kupim svojega. Uspelo mi je, in zelo sem hvaležna za to. Je pa dejstvo, da si človek vedno kaj želi. Naučila sem se tudi, da si sami postavljamo meje, preveč razumsko gledamo na vse. Vem, da je na svetu vsega dovolj za vse, samo bolj pravično bi moralo biti porazdeljeno. In včasih žal tudi ne moremo rešiti vsega sveta. 

Zadnja leta se kar bolj intenzivno ukvarjam z duhovnostjo. Začela sem brati duhovne knjige, hodim na predavanja. Dobra vila Maja mi je bila in mi je velik navdih. Ker na svojem primeru pove, da se vse da, če se le hoče. Njene knjige so napisane razumljivo in življenjsko. Je pa dejstvo, da moramo vse narediti sami. Ona poda smernice, odločitev je naša. Moram priznati, da je v teoriji vedno vse lahko in jasno. Ko je treba stvari prenesti v prakso, se nam pa zatakne. Tudi meni, velikokrat. Vedno sem imela težavo, postaviti se zase, zdaj mi že velikokrat uspe, da to tudi naredim. In tukaj sem dobila tudi največ lekcij. Nisem še mojster v tem, ampak delam na tem, da mi čim večkrat uspe. In se tudi zavedam, da dokler tega ne osvojim, bom vedno dobivala lekcije iz tega področja.

Pred dvema letoma sem izgubila zaposlitev, nekaj kar mi je pomenilo veliko varnost. Skoraj se mi je podrl svet, posebno, ker še nisem odplačala kredita za stanovanje. Ampak na koncu se je vse rešilo, tudi kredit sem odplačala, kljub temu. Poiskala sem si novo službo, kjer sem bolj ali manj zadovoljna. Še vedno iščem nekaj boljšega zase. In odločila sem se, da začnem pisati blog. Moja želja je zorela, ampak nekako se nisem mogla spraviti k stvari. Niti nisem znala narediti spletne strani. Po naključju sem letos naletela na znanca, ki ga nisem videla že več kot 10 let. In, ker je pogovor nanesel tudi na to, mi je on naredil spletno stran. Torej, vidite, vedno smo na pravem mestu, ob pravem času.

Ko sem bila brez službe, sem bila tudi prostovoljka. Spoznala sem en kup prijaznih in čutečih ljudi. Ker mi je čas dopuščal, sem hodila na razna predavanje. Spoznala sem tudi Špelo Vozelj, ki se ukvarja z Djotišem in Vastujem. Vodila je tudi Om chanting meditacijo. Vse te stvari me zanimajo, in z veseljem si potešim radovednost. Kar mi pomaga si vzamem, kar ne, dam stran. Preprosto.

Več o mojih zanimanjih in življenju, pa v prihodnji objavi.

Podobne objave

10 Comments

  1. Čestitke, da si se opogumila in pričela uresničevati svojo željo po pisanju bloga….😉

  2. Super, izpolnila se ti je dolgoletna želja in jaz ti iz srca privoščim. Verjamem, da boš s svojimi zgodbami in izražanjem na blogu, bogatila tako sebe kot nas. Le tako naprej, če nadaljuješ s pozitivno energijo, katere tebi ne manjka, te čakajo lepe stvari. Saj veš kako gre pregovor, dobro se z dobrim vrača……in tebi to dobro uspeva. Srečno.

    1. Joži, kaj naj rečem, hvala za lepe želje. Tudi ti si en pozitivček, sem vesela, da lahko s teboj delim lepe stvari.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja